• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/eartphu1/public_html/jatszoda.hu/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load_views() should not be called statically in /home/eartphu1/public_html/jatszoda.hu/sites/all/modules/views/views.module on line 837.
  • strict warning: Non-static method view::db_objects() should not be called statically in /home/eartphu1/public_html/jatszoda.hu/sites/all/modules/views/includes/view.inc on line 1367.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/eartphu1/public_html/jatszoda.hu/sites/all/modules/views/views.module on line 879.

Képességvizsgálat

Fontos tudni, hogy egy korai képességvizsgálat segítségével kiszűrhetőek és szakszerű fejlesztéssel megelőzhetőek esetleges később komoly problémákat jelentő részképességzavarok, lemaradások, melyek az iskolai/óvodai beilleszkedést és tanulmányokat nagyban megnehezíthetik gyermeke számára. Ezeket szakembereink a felmérés alatt jelentkező apró jelekből ki tudják szűrni. Ezért javasoljuk felmérésünket akkor is, ha úgy látja gyermekének szembetűnő lemaradási nincsenek. Állapotfelmérésünk által - mintegy általános szűrővizsgálattal - megnyugtató választ kaphat gyermeke megfelelő fejlődésével kapcsolatban.
Felmérésünk alkalmas a tanulási zavarok, diszlexia, diszgráfia, diszkalkúlia, figyelemzavar, hiperaktivitás, részképesség zavarok kiszűrésére és diagnosztizálására. Összetett probléma esetén, szükség szerint javasolunk különböző sérülés-specifikus, kiegészítő vizsgálatot is. Ilyenkor természetesen konkrét szakembert is ajánlunk, akihez fordulhatnak.

A legtöbb foglalkozásunkon való részvételt az állapotfelmérő vizsgálatnak kell megelőznie. Ez azért szükséges, hogy gyermeke egyéni fejlesztési tervét elkészítsük. A felmérés során - a szülő részvételével - irányított játékokon keresztül ismerjük meg a gyermek teljesítőképességét önmagához és a korcsoportjában elvárható szinthez képest.
A felmérés alatt elbeszélgetünk Önnel is a gyermeke eddigi fejlődésével, általános viselkedésével kapcsolatban. Kérjük, hogy a szülői kérdőívünket kitöltve, hozza magával a felmérésre. A kérdőívet itt is letöltheti oldalunkról, vagy kérje elérhetőségeinken! A gyermeke születése körüli körülményeket, fejlődési fázisait így otthon, nyugodtan végig tudja gondolni, ami lényeges a még pontosabb eredmény érdekében. Ez alapján már célzottan tudunk bizonyos területekre nagyobb hangsúlyt fektetni.

Fontos, hogy ha állapotfelmérésre hozza gyermekét, akkor ne készítse fel rá! Ne tudatosítsa benne, hogy vizsgálni fogják, ne legyen benne feszültség a teljesítési kényszer miatt! A felmérés eredményét ronthatja, ha a gyermek vizsgahelyzetre készül, ahol teljesítményt várnak tőle. Mi ezt nem tesszük! Nincsenek jó vagy rossz válaszok a felmérésen. A legjobb, ha viszonylag kipihenten hozza el gyermekét és bőven elég, ha csak egy spontán játékos foglalkozásra készíti fel - ahol Ön is jelen van. Így biztonságban érzi majd magát és a normál állapotához közeli hangulatban tudjuk felmérni képességeit.
A felmérésen lehetőleg kényelmes ruházatban legyen a gyerek, amiben szabadon és jól tud mozogni (pl: tréningruha). Iskoláskorú gyermeknél kérjük, hogy néhány füzetét/munkafüzetét hozzák magukkal.

A felmérésen tapasztaltakat a szakember Önnek részletesen elmagyarázza és írásban is átadja, a felmerülő kérdéseire választ ad. Ez alapján Ön el tudja majd dönteni, hogy gyermekét beíratja-e valamely foglalkozásunkra. A felmérés díját elengedjük, amennyiben gyermekét valamely javasolt terápiánkra beiratja. A részletekről bővebb információt kap az árainknál.